Therapie door Psychologen Den Bosch

Een breed scala aan technieken

Bij Psychologen Den Bosch wordt gewerkt met een breed scala aan therapieën en methodes om cliënten te helpen. Zo worden onder andere componenten cognitieve gedragstherapie en oplossingsgerichte therapie gebruikt.

Cognitieve gedragstherapie

Wat houdt dat in? Nou, cognitief betekent ‘gedachten’ en gedrag natuurlijk ‘hoe je je gedraagt’. Veel klachten vinden hun oorsprong in gedachtenkronkels die je gedrag bepalen. Maar veel van die gedachtenkronkels kloppen eigenlijk helemaal niet. Om er achter te komen welke gedachten veel beter bij je passen. Ga je zelf op onderzoek. Je komt er proefondervindelijk achter wat er zou gebeuren als je de dingen eens anders deed. Is het wel zo eng? Voelt het wel zo raar? Reageren ze wel zo anders? En hoe voelt het voor jou, voor jullie?

Oplossingsgerichte therapie

Dat moet je zo zien: klassieke therapie is gericht op je klachten, op waar de ‘fouten’ zitten, waar het ‘mis’ gaat. We proberen oorzaken te vinden, we analyseren. En dat werkt vaak heel goed. Maar in veel gevallen kun je je natuurlijk ook richten op de oplossing, op waar je kracht zit, waar het goed gaat. Zonder je klacht tekort te doen, werk je vanuit jouw talenten naar een oplossing toe.

De precieze werkwijze verschilt per psycholoog of therapeut. Om de specifieke behandelingsmethoden per psycholoog te zien kun je even bij de persoonlijke profielen op Psyned kijken.

Je doet het zélf

Die aanpak is heel concreet. We gaan aan het werk en komen er, in redelijk korte tijd achter wat wel en niet werkt en wat dat met je doet. Het belangrijkste van de behandeling van Psychologen Den Bosch is dat je het écht zelf doet.

De therapie van Psychologen Den Bosch hebben in de regel prachtig resultaat voor de cliënten. Aan het eind van de rit is de klacht verholpen, of je hebt geleerd haar in je leven op te nemen, je hebt jezelf hervonden – op eigen kracht.

Kijk ook hier eens

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht bij Psychologen Den Bosch. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Klik op één van de volgende links:

 • Relatietherapie in Den Bosch met de relatietherapeuten van Psychologen Den Bosch
  Relatietherapie Den Bosch helpt jullie patronen te doorbreken, zodat jullie weer kunnen praten, open staan voor elkaars gevoelens en wensen. Zodat jullie weer kunnen groeien, samen.
 • Last van een depressie?
  Iedereen is toch wel eens een beetje down? Je bijt een keertje door. Voor je het weet sta je aan de rand van een depressie. Je hebt al zo vaak gezwegen dat het nu, voor je gevoel, helemaal niet meer lukt.
 • Stress en burnout therapie door Psychologen Den Bosch
  Veel mensen hebben last van stress of ze krijgen zelfs een keer een burnout in hun carrière. Tegenwoordig kunnen we stress en een burnout goed en snel behandelen met therapie.
 • Last van serieuze angstklachten?
  Als je angstklachten hebt, ben je niet ‘wel eens’ bang maar beheerst je angst je leven. Je richt je hele leven in rondom je angst.
 • Trauma verwerking bij Psychologen Den Bosch
  Als je iets meemaakt dat je intens raakt, heb je tijd nodig om dat te verwerken, en dat gaat niet altijd goed. Ook al doe je moeite om het een plek te geven.
 • Verwerk je rouw en verlies met therapie in Den Bosch
  Bij rouwen en het verwerken van verlies komt er een scala aan emoties aan je voorbij. Je kunt schrikken van jezelf, bijvoorbeeld van de woede die je voelt of de overweldigende onmacht.
 • Laat je coachen met Coaching Den Bosch
  Er zijn momenten in je leven waar een coach je goed kan helpen betere beslissingen te nemen, de juiste zaken aan te pakken en die dingen te veranderen waardoor het allemaal weer klopt.
 • Mindfulness in een reguliere therapie in Den Bosch
  Mindfulness wordt vaak als onderdeel van een therapie ingezet. Veel mensen zitten vast in hun hoofd.
 • Familie opstellingen in Den Bosch
  Je maakt zelf de familie opstelling. Je kiest de personen die een rol spelen in het systeem waar je vraag mee samenhangt.
 • ADHD therapie in Den Bosch
  De ADHD therapie in Den Bosch richt zich op: structuur in de dag, regelmaat, gedrag leren, ontladingsmomenten vinden en gebruiken.
 • Verslaving
  Is jouw gebruik meer geworden dan slechts ‘af en toe’? Heb je het idee afhankelijk te zijn en niet meer zonder te kunnen?